Rainbow window garden


Gezien bij een vriendin: een flessenvenstertuin!

Nodig:
veel lege plastic flessen (ik heb er 15 gebruikt)
boor om rond gat in de bodem van de fles te maken ter grote van de bovenkant van de fles, bij mij was dat 26mm
gewone boor om gaatjes in de doppen te maken
steentjes voor onderin de flessen
pluk wol voor op de steentjes
potgrond, ik heb potgrond en tuinturf gemengd
zaadjes!

Boor een gat in de bodem waar de volgende fles met de opening (zonder dop) in ka
n (met de 26mm boor, even nameten niet alle flessen zijn gelijk)
Snij een venstertje uit de fles waar straks een plantje uit kan groeien, niet te groot, de fles moet een beetje stevig blijven en er moet ruimte genoeg overblijven voor de steentjes-wol-aarde.
Duw de fles door het uitgeboorde gat, maak meerdere gaatjes in de dop en draai die er dan weer op, evt met een dotje lijm.
Maak er zo een paar boven elkaar, ik heb wat verschillende hoogtes gemaakt omdat ik dat mooi vind en het ongeveer zo uitkwam.
Dan eventueel voor het decoratief effect de fles waar straks de laagjes steentjes-wol-aarde komen omwikkelen met wol, ook met behulp van wat lijm.
Ik heb ze in regenboogkleuren gedaan.
De flessen vullen met eerst wat steentjes, dan een pluk wol en da
arna potgrond.
Dan een klein stokje of kleurpotloodje (ikea potloodje) met een touwtje omwikkelen en het touwtje door het gat van de bovenste fles halen om de flessenconstructie aan op te hangen.
Kleine plantjes erin en wat bloemen- groente
- of kruidenzaadjes.
Ik heb afrikaantjes, kamille, pompoen (experiment)mini tomaat en kapucijners en basilicum. En een paar kleine bloemenplantjes die Nina mooi vond.
Oja en alles hangt aan 3 gordijndingetjes per flessenconstructie aan een gordijnrails.

Als je de flessen allemaal in elkaar hebt dan is het heel leuk om ze te vullen samen met je kinderen. Nina (bijna 4) vond het in elk geval heel erg leuk en deed het nagenoeg zelfstandig.
Het water geven is ook een feest, je geeft alleen de bovenste fles water en het loopt dan door van fles naar fles, echt spektakel!
Wel regelmatig bijvoeden omdat de plantjes minder grond hebben dan in de tuin.


10 opmerkingen:

Wendy zei

Wow, wat een leuk gezicht zeg! Dat moeten we hier ook maar eens gaan doen in de aankomende weken. Eerst eens even flessen verzamelen, wat voor flessen heb jij gebruikt?

Groetjes Wendy

maia zei

Mooi!
En, vond je het niet moeilijk om de wol rond de flessen te doen ipv ermee te breien ;-))?

Olga zei

Hoi Wendy,

Eigenlijk allerlei verschillende, waterflessen (we hebben er speciaal water voor gedronken, haha) en een lege sinaasappelsapfles etc.

Groetjes
olga

Olga zei

Hoi Maia

Een beetje jammer en moeilijke beslissing was het wel ;-)) Maar ik bedacht me dat ik er nu vaker naar kijk dan wanneer ik er een trui van had gebreid, dus toch winst ;-)

Groetjes
Olga

Een famke zei

Geweldig! Je hebt ze ook mooi versierd met de wol, dat ga ik zeker ook proberen voor mijn kruiden in de keuken!

Groetjes Christien

Judith zei

Wat een leuk idee. Het ziet er geweldig en kleurig uit zo voor je raam.

Ik ben heel benieuwd naar je pompoen-experiment. Mijn ervaring met pompoenen is dat ze veel (heel veel)ruimte nodig hebben. Ze ranken enorm, een meter tuin is binnen no-time gevuld. Een pompoen in een fles klinkt geweldig interessant :o)

Doeg,
Judith

heleen zei

He Olga, wat een super leuk gezicht is dat al die flessen! Ik dacht meteen hetzelfde als Judith toen ik las over je pompoenexperiment. Maar na het ontkiemen kun je het plantje altijd nog in de tuin zetten.

Prinses Nonsense zei

Wat onwijs leuk zeg!

Mama Maai zei

Wat een onwijs leuk creatief en vrolijk idee. Ik ga hem onthouden!

Vlijtig Liesje zei

Hoi dit is echt prachtig! Ik zou als ik jouw was de 'share buttons' op je blogger blog activeren, zodat mensen deze post kunnen delen op Facebook en Twitter.

Deze post is echt de moeite waard namelijk! Ik zal hem vanavond op mijn facebookpagina noemen met een link naar je blog.